Fast Fashion vs.Slow. Is de huidige situatie duurzaam?Slow fashionuitdrukkingen die we steeds vaker tegenkomen. In verband met het feit dat mensen meer beginnen na te denken over de duurzame ontwikkeling van de samenleving op aarde, verandert de benadering van de geproduceerde goederen. We beginnen meer aandacht te besteden aan kwaliteit dan aan kwantiteit. Maar deze trend raakt ons langzamer dan het had moeten zijn. Aantrekkelijke aanbiedingen in warenhuizen, waar het handig is om kleding tegen lage prijzen te kopen, zijn echt moeilijk te weerstaan. Daarom moet ieder van ons nadenken over de vraag of hij echt krijgt wat hij wil voor deze prijzen.
přírodní materiál – bavlna
goedkope producten zijn slechts één variabele. We moeten nadenken over hoe Kleding ons handelsbedrijf werd. Wie heeft het gemaakt, wat is de beloning voor medewerkers die aan de productie hebben deelgenomen (denk aan ethiek en eerlijke handel), hoe lang en met welk vervoermiddel het naar ons is verhuisd, dat wil zeggen de voetafdrukken die de reis heeft achtergelaten op het milieu.

We leggen grote druk op het milieu door de consumptie van kleding, zowel bij de productie als bij de verwerking van afval dat tijdens de productie wordt gegenereerd. Een andere last is de uiteindelijke instorting van kleding op stortplaatsen. Een ander gevaar is de milieu-impact op de productielocatie. Het gaat met name om de uitputting van hulpbronnen en de mogelijkheid van verontreiniging van het milieu.

de voordelen van een geglobaliseerde wereld kunnen zeker door iedereen worden gezien, maar als we kijken naar de nadelen die we liever niet zien, zijn er veel van hen.
nákup rychlé módy

moeten we ons niet liever richten op binnenlandse producten, de ondersteuning van de binnenlandse markt?

Slow fashion kan kwaliteit bevorderen dan kwantiteit, er wordt meer tijd besteed aan de productie van goederen, wat ook tot uiting komt in de lange levensduur van het eindproduct. Met kleinere maar betere hoeveelheden kleding gemaakt van natuurlijke materialen die tijdloos, veelzijdig en onaangetast zijn door snel veranderende trends, verlichten we het milieu. Evenals lokaal winkelen.

het zou goed zijn als we de aankoop van slow fashion als een toekomstige investering zouden erkennen.

 

In

0 reacties