Tips en trucs om de zomerhitte in een flat te verslaan


Wonen in een appartement is in veel opzichten erg comfortabel. Maar als het zomer wordt, veranderen veel flats in kassen en wordt het echt ondraaglijk warm. Dus wat kun je doen om de hitte in je appartement onder controle te houden en het wat koeler te maken?

Ventileer alleen \’s nachts

Overdag ventileren helpt helemaal niet, omdat het veel ongewenste warmte opneemt. Het is daarom het beste om \’s nachts te ventileren, vooral als de lucht koeler is, en nog meer als het regent. Sluit ze dan \’s ochtends. Je kunt ook speciale rolgordijnen gebruiken om de zon en warmte overdag tegen te houden. Maar als je je flat niet wilt ondergraven, zijn dag/nachtjaloezieën ideaal. Sommige jaloezieën laten overdag wel licht binnen, maar geen direct zonlicht.

IJs

Het is geen slecht idee om je lichaam af te koelen met ijs. Het is echter niet nodig om het meteen op het lichaam aan te brengen. Plaats gewoon een paar schalen ijs rond het appartement om een aangename verkoeling in de lucht te verspreiden. Zodra het ijs gesmolten is, moeten de schalen geleegd en opnieuw gevuld worden met nieuw ijs.

ledový nápoj

Bankje

Je kunt misschien geen zwembad in je appartement plaatsen, maar je kunt op zijn minst je voeten afkoelen op een bankje gevuld met koud water. Dit verlaagt je lichaamstemperatuur en zorgt ervoor dat je je beter voelt.

Airconditioning of een ventilator?

Dat is de vraag. Airconditioners koelen de kamers van een huis goed, maar veel mensen zijn er tegen vanwege milieuproblemen en compatibiliteitsproblemen. Ventilatoren koelen de boel ook een beetje af, maar ze verspreiden geuren waar mensen niet van houden, zoals de geur van zweet.

Een andere veelgebruikte manier om af te koelen is een lauwe douche. Na het douchen kun je het beste alleen je voeten afvegen en rondlopen terwijl ze nog nat zijn.

zpocený člověk

Drinken

Vergeet niet om regelmatig en genoeg te drinken. Als je dorst hebt, voel je de hitte intenser en dat is niet gezond en ook niet prettig.

Eten

Vet en vet voedsel vertragen het lichaam vaak, waardoor het meer gaat zweten en oververhit raakt. Kies in de zomer bij voorkeur voor lichtere maaltijden, zoals salades en fruit.

In

0 reacties