het meest ondergewaardeerde deel van de oefening: Waarom kun je het niet doen zonder te stretchen?


stretchen speelt een essentiële rol bij het opbouwen van gezondheid en conditie, Het helpt de kracht en mobiliteit van het lichaam te behouden en vaak te verbeteren. Het gebrek aan stretching leidt tot schijnbaar onverklaarbare pijn, en erger – tot letsel. ,, het lichaam wordt meer geneigd, we beginnen te bukken en verliezen stabiliteit,” legt uitCoach. Bovendien zijn bij een goede stretch de spieren na het sporten niet zo pijnlijk. Stretching is niet alleen voor de sporter. Het helpt oudere mensen beter uit bed te komen en schijnbaar eenvoudige taken uit te voeren die hen soms moeilijk maken.
dvě ženy se protahují
als je last hebt van deze problemen, dan is het misschien tijd om te gaan stretchen:


děvče se protahuje na pláži
Wat zijn de meest voorkomende fouten bij stretching?

gebrek aan ademhaling
diep ademhalen, zelfs tijdens het strekken. Idealiter inademen door de neus en uitademen door de mond. Concentreer je op de natuurlijke loop van je ademhaling en probeer deze niet kunstmatig te beïnvloeden.

trainingstijd is te kort
sommige stretchoefeningen om te onthouden op school. Probeer de kat aan te raken, de brandkraan (of til de voet op zoals een hond plast) en tenslotte de punt van de teen. Of in ieder geval knieën! Strek minstens 12 minuten om je dag te beginnen. Denk aan elke spier, elk deel van je lichaam. Strek de overgroeide nek, borst en ledematen. Voel de pijn en delen die je de meeste problemen veroorzaken. Vind inspiratie in een van de boeken of op het web.1 U kunt ook de video bekijken.
žena se protahuje
( net als alles in de wereld kost de weg naar goede flexibiliteit tijd. Probeer daarom niet naar een bepaalde positie te gaan, ondanks de duidelijke pijn, kun je jezelf ernstig kwetsen.
Onze Tip:als je pijn ervaart, probeer het dan in te ademen. Indien mogelijk, ga verder. Het grootste deel van de pijn wordt verwijderd door diepe ademhaling en uitademing, waardoor het lichaam daadwerkelijk voldoende kan ontspannen. Oefen nooit met een gebalanceerd lichaam! Neem de tijd om te mediteren voordat je gaat stretchen!

0 reacties