Als je thuis een kleine hondsdolle hond hebt…


Driftbuien – rebellie. Maar is dat echt zo? Maar niet alle kinderen hebben driftbuien; sommige kinderen hebben voortdurend driftbuien. Sterker nog, als er een dag is waarop ze geen driftbui hebben, voelt het alsof er een klein wonder heeft plaatsgevonden. De driftbuien beginnen in het tweede levensjaar en eindigen rond het vijfde jaar. Het kind begint een persoonlijkheid te ontwikkelen. Ze worden zich bewust van hun ego. Kinderen worden vaak boos omdat ze moe zijn, omdat ze geen zin hebben om iets te doen, of omdat ze iets willen en het niet krijgen. Ze worden boos omdat ze speelgoed of snoep willen en jij het niet koopt. Stel je voor dat het kind plotseling boos wordt.

smutné dítě

Mensen beginnen zich om te draaien en de aandacht wordt ongemakkelijk. En het voelt alsof alles wat je doet verkeerd is. Wat je ook doet, er zijn altijd mensen die er kritiek op hebben. Eigenlijk zijn er twee uitersten. Het eerste uiterste is dreigen met uitschelden, tegen het kind schreeuwen, het bij de hand pakken en het achter je rug meesleuren. Het andere uiterste is om het kind rustig uit te schelden en te sussen en het dan proberen om te kopen met iets in de trant van. Als je stopt met boos zijn, zal ik je snoepjes geven\’ ” Op deze manier realiseert het kind zich dat hij weer boos zal worden en probeert het snoep of speelgoed te pakken. Sommige mensen zeggen dat het kind zich dit misschien niet realiseert, of dat hij/zij het kind gaat imiteren, wat allebei niet goed is.

dítě

Je moet eerst jezelf begrijpen en je kind begrijpen. Waarom zijn ze boos? Wat is er mis met hen? Je moet je niet bezighouden met de omgeving waarin je je bevindt. Het gedrag dat het kind nu doet is in feite wat men spiegelen noemt. Dat is het. Boosheid is dezelfde emotie als vreugde, verdriet en grote stemmingen. We kunnen onze emoties niet altijd snel controleren en beheersen, maar we kunnen er wel mee omgaan. Het is belangrijk om te onthouden dat kinderen niet boos zijn omdat de zon schijnt. Ze zijn misschien moe en misschien ……. Begrijp dat het kind moe en boos is en ga er empathisch mee om. Blijf bij hem en niet tegen hem. Je hebt er twee.

0 reacties