In de achtste klas


Ik weet nog dat ik op de basisschool met informatica begon en ik zal het nooit vergeten. Informatica ging over computers. Ik herinner me ook dat de lerares een buurvrouw was. Ik wist niet eens dat ze les gaf op die school. Uiteindelijk kwam ik erachter dat ze uit de volgende stad was verhuisd en een maand bij ons had gewoond voordat ze naar die school ging. Het ergste was dat mijn broer en ik haar vaak plaagden toen ze nog jong en onhandig was, en dan voelden we ons slecht omdat ze me in de achtste klas computerkunde begon te leren.

Začátky byly opravdu krušné.

Eerlijk gezegd was het gênant, maar wat moest ik doen? Ik moest er op de een of andere manier overheen komen, dus uiteindelijk besloot ik iets te gaan doen waar ik niets vanaf wist. Dat is waarschijnlijk altijd de beste optie. Maar terug naar computers en informatietechnologie, of computerwetenschappen in het algemeen. Om eerlijk te zijn was ik er helemaal weg van. Ik had geen idee wat er aan de hand was. Het was echt een moeilijke en uitdagende tijd voor me. Ik was het grootste deel van het tweede jaar van de middelbare school aan het zwemmen en uiteindelijk begon ik te denken dat de leraar naast me, alias \’de leraar\’, het misschien expres deed.

Počítačům už docela rozumím.

Het was een beetje raar, maar ik wilde dit helemaal niet aan mezelf toegeven, dus ik heb het nooit aan mijn ouders verteld en mijn cijfers voor informatica waren echt slecht. Ik wilde liever uitgescholden worden en de schuld krijgen. Want mijn ouders waren er erg boos over. Waar mijn ouders zich aan ergerden, was dat mijn buurman me slechte cijfers gaf. Ze gaven de buurvrouw die me computer- en informaticaonderwijs gaf niet de schuld, maar ze gaven mij de schuld omdat ze zich voor haar schaamden. Als ik mijn ouders had verteld dat de lerares het waarschijnlijk expres deed, was ik er waarschijnlijk niet mee weggekomen en hadden ze haar achteraf uitgescholden. Dat wilde ik niet.

In

0 reacties